Hasselfors Garden står för kvalitet och långsiktighet

Hasselfors Garden AB är en del av Kekkilä Group som ingår i den finska Vapo-koncernen. Vapo är den största aktören inom bioenergiområdet i Östersjöregionen. Koncernen har drygt 1800 anställda och omsätter ca 6 miljarder kronor. I Sverige bedrivs verksamheten i bolagen Neova AB och Hasselfors Garden AB.

Hasselfors Garden och Kekkilä

I affärsområdet Trädgård & Miljö finns två starka varumärken representerade: Hasselfors Garden och Kekkilä. Hasselfors Garden marknadsförs i Sverige och i Danmark medan varumärket Kekkilä är ett välkänt varumärke i Finland och Baltikum.

Kekkilä och Hasselfors Garden står för kvalitet och långsiktighet. Våra team arbetar konsekvent med att aktivt följa med i branschen, både internationellt och nationellt. Medarbetarna har hög kompetens och tillsammans har vi flera hundra år av trädgårdserfarenhet. Organisationerna som arbetar med Hasselfors Garden och Kekkilä har lång, gedigen historia och tillsammans bildar vi en solid plattform med pålitlig kunskap, innovativt säljfokus och ambitiös produktutveckling. Vårt gemensamma arbete gör att vi kan agera som en innovativ aktör inom trädgårdsbranschen. Alltid med lyhördhet för våra kunders och konsumenters behov i fokus.

OUR MISSION

Joy of growing

OUR VISION

The most trusted partner in growth

OUR VALUES

Together, trust, agility and focus

 

Historia

Hur har vi kommit hit?

 1. 1600-talet

  Kunskap genom århundraden

  Hasselfors Gardens rötter sträcker sig ända till 1600-talet då kung Karl IV tilldelade ett markområde till adelsmannen Henrik Falkenberg. På platsen byggde adelsmannen upp Hasselfors bruk där verksamheten var koncentrerad till jord- och skogsbruk samt smide.

 2. 1800-talet

  Myrar i nyttobruk

  Man började utnyttja de närliggande myrarna och bröt torv för att få bränsle till bruket.

 3. Början av 1900-talet

  Ankomst till Finland

  Agronomen Mikko Jortikka grundade en blomstrande försöksträdgård på Kekkilä herrgård. Jortikka anlade 1 800 odlingslotter för att ta reda på olika växters näringsbehov.

 4. 1924

  Kekkilä grundas

  Jortikka utvecklade Finlands första gödselsorter med flera olika näringsämnen kommer ut i butikerna och Kekkilä grundas.

 5. 1940-talet

  Växttorv lanseras

  Efter andra världskriget ökade torvens betydelse inom lantbruket och Hasselfors var först i Norden med att förpacka och sälja växttorv till privathushåll.

 6. 1961

  Jordklassiker på marknaden

  Jordklassikern i Sverige, Solmull, lanseras på marknaden. Sedan dess har Hasselfors utvecklat och producerat spetsprodukter i branschen.

 7. 1965

  Älgen

  Älgen som symbol för Hasselfors kvalitetstorv sätts på förpackningar som går på export till nordafrikanska länder och Amerika.

 8. 1971

  Yrkeskvalitet

  P-jord lanseras till yrkesodlare, senare även till konsumentförsäljning.

 9. 2000

  Krafterna förenas

  Kekkilä och Hasselfors Garden förenar sina krafter. Vi har fortsatt att utveckla gödsel, växtunderlag
  och andra trädgårdsprodukter tillsammans.

Kekkilä Group

 • Kekkilä
  grundas
  1924
 • Personal
  i företaget
  250
 • Utomlands
  arbetar
  120
Kekkilä Group
 • Kekkilä Oy (Finland)
 • Hasselfors Garden AB (Sverige)
 • Kekkilä Eesti Oü (Estland)
 • Kekkilä Russia LLC (Ryssland)

Ledning och ägare
 • VD Juha Mäkinen
 • Ägare Vapo Oy